Welke energieleveranciers zijn er?

Er zijn in Nederland meer dan 20 grote energieleveranciers actief. De meeste van deze energiemaatschappijen kunnen goedkope stroom leveren. In onze vergelijker kun je gemakkelijk en snel bekijken welke aanbieder van energie voor jou het voordeligst is. Klik daarom in het menu op “vergelijken” en ga aan de slag. Hieronder vind je een tabel met daarin alle populaire maatschappijen van april 2024. Je kunt direct meer info lezen over onder andere de verschillende energiepakketten die je kunt afsluiten.

Waarom zou u van energie leverancier veranderen?

Er zijn tal van redenen te bedenken waarom u zou veranderen, de meest belangrijke zijn wel dat u geld wil besparen of dat u bent begaan met het milieu en daarom liever een “groene” leverancier heeft. Kan u zomaar veranderen van leverancier? Geen probleem, de Nederlandse leveranciers leveren allemaal via het zelfde energie netwerk. U moet er wel rekening mee houden dat u vaak een jaarcontract hebt en dat tussentijds overstappen u geld zou kunnen kosten omdat verschillende leveranciers hiervoor een opzegvergoeding voor vragen. Echter veel energie bedrijven nemen deze opzegvergoeding voor hun rekening als u naar hen overstapt. Heeft u een contract voor een jaar dan kunt u in de regel één of twee maanden daarvoor al uw nieuwe leverancier uitzoeken en contracteren zodat u bij einde van het lopende contract meteen doorkan naar uw nieuwe energie bedrijf.

Opzeggen en overstappen moeilijk?
Nee hoor, het is juist heel gemakkelijk. Natuurlijk moet u er wat voor doen maar dat, zoals gezegd, loont zich!
Tegenwoordig is het ook heel éénvoudig om over te stappen van energie leverancier, na het aanmelding bij uw nieuwe leverancier hoeft u vaak niets te doen, de leveranciers hebben vaak een opzeg service waardoor het overstappen snel en makkelijk is geregeld. U hoeft thuis in de meterkast ook niets te doen het overstappen gaat vaak geruisloos, het enige wat u er van merkt is dat u GELD BESPAART en dat er een andere naam van energie leverancier op de enveloppe staat. Enkele leveranciers bieden u handige “tools” waarmee u nog meer energie kunt besparen. Zo zijn er handige APP’s of een tablet met energie meter, vaak worden deze ook nog gratis of tegen een kleine vergoeding geleverd.

Overstappen loont
Vaak loont het overstappen u extra doordat veel energie leveranciers regelmatig premies aan nieuwe klanten uitkeert of extra korting aanbiedingen voor een bepaalde periode. Ook delen ze leuke cadeau’s uit om u als klant binnen te krijgen. Laat u niet geheel leiden door deze cadeau’s want vak zijn uw maandlasten daardoor niet lager.