Zakelijke energie Goedkope energie voor bedrijven en ZZP'ers


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Juist zakelijke gebruikers kunnen enorm besparen op de energiekosten. De energievergelijkers voor particulier gebruik kennen we natuurlijk allemaal. Maar ook energievergelijkers voor bedrijven, het MKB en ondernemers/zzp’ers zijn enorm interessant. Op deze pagina vind je meer informatie over zakelijke energie. Wat is het, wat kost het, hoe kan ik besparen?

Wanneer kan ik zakelijk energie afsluiten?
Als je staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel kun je zakelijke energie aanvragen. Je bent echter niet altijd verplicht om als ondernemer zakelijke energie af te sluiten. Pas als het betreffende pand een zakelijke bestemming heeft, ben je hiertoe verplicht. Werk je dus bijvoorbeeld aan huis? Dan ben je vrij om te kiezen voor particuliere of zakelijke energie.

Strikte voorwaarden zakelijke energie

Wil je binnenkort een nieuw contract aanvragen voor zakelijke energie? Houd er dan rekening meer dat de voorwaarden voor zakelijk energie vaak scherper zijn dan de voorwaarden van een particulier energiecontract. Zakelijke en particuliere contracten verschillen bijvoorbeeld in voorwaarden over zakelijk als opzegvergoeding en bedenktijd. Hieronder lees je daar meer informatie over.

Opzegvergoeding
Zeg je een zakelijk energiecontract op? Dan is de boete die je dient te betalen vaak iets hoger dan bij een particulier contract. Het verschilt echter per leverancier hoe hoog deze opzegvergoeding is. De opzegvergoeding kan bijvoorbeeld 10-15% van de restwaarde van het energiecontract zijn, maar kan ook gelijk zijn aan een particulier opzegvergoeding als het verbruik van de zaak minder dan 10.000 kWh en 5000 m3 ligt. Door niet vroegtijdig over te stappen, voorkom je een opzegvergoeding.

Bedenktijd
Bij zakelijke energie zijn energieleverancier niet verplicht om 14 dagen bedenktijd te hanteren, zoals bij particuliere energie wel geldt. Toch bieden de meeste energieleveranciers wel een bedenktijd van 7 of 14 dagen.

Zakelijk energieleveranciers vergelijken

Wil je kijken of je zakelijk kunt besparen op de energierekening? Maak dan via www.energie-zakelijk.com een vergelijking. Als je een kleinzakelijk verbruik hebt (minder dan 100.000 kWh en 170.000 m3), kun je direct de energieaanbiedingen in een overzicht vergelijken. Als je een grootzakelijk verbruik hebt (meer dan 100.000 kWh en 170.000 m3), dan kun je je gegevens invullen en ontvang je binnen enkele werkdagen offertes van verschillende energieleveranciers.

Zakelijk overstappen van energie is niet spannend. Het werkt eigenlijk net als wanneer je als consument overstapt. Als je aan de voorwaarden voldoet sluit je een nieuw contract af. Je blijft gewoon verbonden met hetzelfde stroomnetwerk. Het enige wat er verandert is dat een nieuwe aanbieder het gas en stroom levert. Maar hier merk je in de praktijk eigenlijk niets van. Wel merk je het maandelijks in de kosten. Door over te stappen kan je vele honderden euro’s per jaar besparen.

Stroomtarieven vergelijken Vergelijk de grote Nederlandse leveranciers en stap over van energie