Goedkoopste Essent stroom Vergelijk actuele stroomcontracten en bespaar tot €235


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij interesse in stroomleverancier Essent? Via de vergelijker doorzoek je de huidige welkomstkortingen van april 2024 voor alle pakketten en contracten. Gelijk aan de slag met energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je bekijkt probleemloos het goedkoopste Essent energiecontract dat geschikt is voor je verbruikt. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat eenvoudig en vlug. Je vindt hier veel exclusieve welkomstkortingen en meest voordelige Essent stroomtarieven van april 2024.

Alle leveranciers

Alle bekende maatschappijen vergelijken. Van Engie tot aan HVC.

Besparen op je energie

Niet langer een hoge rekening. Je bespaart zo €365 per jaar.

Razendsnel overstappen

Het is zo geregeld met de overstapservice. Je zit geen dag zonder stroom of gas!

Essent stroompakket afsluiten

Kunnen jullie overstappen en wil jij een goedkoop energie-abonnement van Essent? Dat is eenvoudig gedaan aan de hand van de vergelijker op deze site. Voer je adres, energiegebruik en extra filters in. Ga links met je muis naar “Essent”. Jij ziet nu ogenblikkelijk het betaalbaarste contract dat volledig past bij jouw ideaalplaatje. Let op: kijk verder dan alleen de kosten per kWh en m3. Let ook goed op vastrecht, regiotoeslag, opslag duurzame energie, aansluitkosten, leveringkosten. Vergeet daarnaast niet de welkomstkortingen. Op diverse contracten profiteer je al gauw van €160 voordeel (lees ook verder over Energiedirect.nl of De Vastelastenbond).

Stroomprijzen Essent april 2024 vergelijken

Essent is een populaire aanbieder van stroom en gas. Deze energiemaatschappij heeft pakketten voor iedere consument. Denk aan een modelcontract, een variabel of vast tarief, de (meer) jaarcontracten voor 1 tot 5 jaar of onbepaalde tijd. Advies: stap over naar het vaste tarief het liefst met een eenjarig contract. Als je slim bent pak je elk jaar de op dat moment goedkoopste deal. Want op die manier ben je dan het goedkoopste uit! Wil jij je ook elektriciteit afnemen van Essent? Begin dan met onze vergelijker, en stap vlug over naar een goedkoop stroom- en gas pakket. Wat is een realistisch verbruik? Het overzicht hieronder biedt hulp.

Soort woning Gasgebruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³
Samenstelling huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 1.875 kWh 675 m³
2 personen 2.175 kWh 1.100 m³
Familie (1 kind) 3.000 kWh 1.475 m³
Familie (2 kinderen) 3.550 kWh 1.800 m³
2 & 3 kinderen 4.200 kWh 2.000 m³

Overstappen naar Essent

Heb jij voor het eerst een nieuw huis gekocht? Voor nieuwe huizen is de regel: bestellen en aansluiten. Ben jij al gebonden aan een Essent stroomcontract, en ga je binnenkort verhuizen? Dit kan je gewoon doorgeven aan je leverancier. De klantenservice regelt de adreswijzigingen. Loopt er nog een contract bij een andere leverancier, en wens je een overstap naar Essent? Dan dien je jouw oude contract op te zeggen. De aanstaande stroom en gas aanbieder kan jou daarbij helpen.

Contract annuleren / oversluiten
Snel Essent oversluiten? Raadpleeg de klantenservice (online of telefonisch), of verstuur de opzegbrief. Let op: je hebt soms te maken met opzegtermijnen en boeteconstructies wanneer je vroegtijdig het contract wilt beëindigen (bijv. in Zoeterwoude, Krimpen aan den IJssel en Roosendaal).

Vergelijk en vind de goedkoopste stroom van Essent

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de contractsduur die bij je past (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Vink eventueel groene energie aan.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en regel snel de overstap.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Korting op Essent met welkomstpremie

Natuurlijk sluit jij je abonnement over naar de sterkste Essent welkomstpremie van april 2024. Of je nou overstapt naar zo’n 1-jarige verbintenis, of een 3 jarig contract met meer zekerheid, je kunt altijd korting krijgen. Deze korting op energie heet in de volksmond de “welkomstkorting”. De korting (overstapbonus) ligt tussen de €110 tot €230 (voor kortere termijnen ontvang je minder). De geldende welkomstkorting gaat weer van je jaarrekening af. Het is dus verstandig om elk jaar over te stappen van leverancier. De welkomstbonus Essent in april 2024 is zeker de moeite waard. Ga direct aan de slag. Open onze tool, vul je locatie en verbruik in, en vergelijk de grote Essent energiecontracten met de beste korting. Let wel: de bonus is bedoeld voor nieuwe klanten. Bestaande klanten ontvangen wel korting op de verbruikskosten van stroom en gas.

stroomleverancier-essent

Goedkoopste pakketten van Essent

 • ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Modelcontract Stroom + Gas
 • Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk stroompakketten van Essent en bespaar op stroom en gas!