Goedkoopste stroom Utrecht Stap over naar de goedkoopste stroomleverancier en bespaar tot €195


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Profiteer jij ook van de goedkoopste stroom van Utrecht? In ons land heb je de optie zelf een selectie te maken voor een energiebedrijf. En over keuze heb je niet te klagen. Er zijn tientallen spelers van gas en elektra. Ja kunt dus zelf zoeken naar manieren om te besparen op energie. Onze tool ondersteunt jullie daarbij. Door de gaslicht vergelijker lees je direct meer over: wat is de goedkoopste energieleverancier in Utrecht? Zie daarvoor ook onze informatie over hoe gaat stroom vergelijken precies? Of bekijk de verschillende energiecontracten van april 2024. Draag jij graag een steentje bij aan minder uitstoot van CO-2? Bekijk dan zeker de uitleg over leveranciers van groene stroom in Utrecht. Per slot van rekening kijken we allemaal uit naar een goedkope nota van de energieleverancier. Lees met spoed onze toepasbare adviezen om het stroomverbruik te minderen.


Wat is de goedkoopste energieleverancier in Utrecht

Snel zoeken naar de laagste stroomtarieven van Utrecht? Momenteel tellen we bijna 20 aanbieders van energie. Leveranciers als HVC tot aan Qurrent: elk met eigen contracten en USP’s. Een “goede” aanbieder selecteren is een hele opgave. Het gros van de aanbieders claimen de goedkoopste te zijn. Maar of dat echt zo is wordt gebaseerd op jullie eigen wensen in de provincie Utrecht. Vooral locatie en energieconsumptie beïnvloeden de energiekosten. Open dus moeiteloos de vergelijker, en vind de goedkoopste stroomaanbieder wat jaarlijks een besparing oplevert van €115.

Alleen stroom

Hebben jullie al aansluitingen voor een pelletkachel, zonnepanelen, biomassaketel, warmtenet of warmtepomp? Heb jij geen gasaansluiting meer? Enkel en alleen een stroomcontract is dus genoeg. Voer hierom “0 M3 gas” in. Elektriciteit is relatief goedkoop. Consumeer jij 2200 kWh elektriciteit? Overeenkomstige stroom aanbiedingen zijn al verkrijgbaar vanaf € 465.

Alleen gas

Heb je al een scherp elektriciteitscontract besteld? Ben je op zoek naar gas vergelijken? Kies dan “enkel gas”. Gas is duurder dan elektra. Een woning met 2 bewoners heeft al snel een gasrekening van € 1035. Het meest voordelig is een gas licht abonnement (ook interessant: verbruik Cogas).

Gas en stroom combineren

Gas en stroom bij dezelfde leverancier afnemen is niet verplicht maar wel goedkoop. Dit heb je te danken aan de hoge korting (welkomstpremie) die je krijgt bij energiecontracten. Wij adviseren om steevast een kort contract te nemen, max 1 jaar. Dan kan je jaarlijks van stroom overstappen, met als gevolg 0verrast worden door goedkope energieprijzen en korting voor nieuwe klanten.

Hoe kan ik stroom vergelijken?

Heb jij op dit moment een modelcontract? Of loopt jouw energiecontract bijna af? Van energie overstappen is dan altijd interessant. Stroom vergelijken Utrecht is eigenlijk snel geld verdienen. Overstappen van De Vastelastenbond naar UnitedConsumers of Leon Zeewolde oversluiten naar Pure Energie kan ieder jaar zo’n €230 schelen. Hoe werkt het? Volg de 4 stappen hieronder.

Woonplaats als startpunt

Energieprijzen worden samengesteld op basis van jouw adresgegevens en verbruik. Selecteer dus eerst jullie lokatie / adres (gemeente Utrecht) en het geschatte verbruik. Geen inzicht in jouw gebruik? Onze stroomvergelijker geeft een voorzetje.

Voorkeuren doorgeven

Kies voor variabele of vaste tarieven, en selecteer de looptijd van jouw contract. Geef aan wat je belangrijk vindt (m.b.t. groene energie). Advies: kies een kortlopend pakket met een forse welkomstaanbieding.

Spot de goedkoopste maatschappij

Je ziet nu alle aanbieders die vallen binnen jullie behoeften. Sorteer de resultaten op prijs: de goedkoopste stroomaanbieder als eerst. Eveneens kan jij bepaalde bedrijven uit Utrecht aan- en uitzetten.

Doe de bestelling via internet

Goedkoopste stroomtarieven tegengekomen? Het energiepakket aanvragen kan probleemloos thuis. Het oversluiten is binnen 4 – 6 weken geregeld. De nieuwe energiemaatschappij zal het huidige pakket annuleren. Je bent hiervoor niet verantwoordelijk en de stroom blijft altijd geactiveerd.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Energiecontract vergelijken april 2024

Waar het uiteindelijk om draait is natuurlijk: welk energiecontract sluit aan bij mijn eisen? Je hebt de keuze uit veel energiecontracten in Utrecht. Normaal zijn alle populaire energiemaatschappijen hier wel actief ( bijvoorbeeld Qwint). En niet te vergeten energiebedrijven als DELTA bieden hier hun service aan. Met behulp van de vergelijker detecteer je vlug en erg gemakkelijk het goedkoopste energie-abonnement passend bij stroomverbruik. Hierna check je een lijst met zeer interessante energiepakketten van april 2024 in regio Utrecht.

  • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
  • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
  • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
  • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
  • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
  • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
  • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast
  • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd

Goedkope stroomtarieven afsluiten?
Het is goed om te weten dat de prijzen voor elektra & gas nooit uitsluitend het elektra-verbruik en gasverbruik zijn. Je hebt rekening te houden met diverse kostenposten. In de basis is dat vastrecht, ook wel de ‘vaste leveringskosten’. Dergelijke kosten schommelen per leverancier, je moet denken aan bijvoorbeeld administratiekosten, klantenservice en soortgelijke kosten. Ook factureren ze nog netbeheerkosten. De verantwoordelijke netbeheerder (denk aan Duneo) rekent deze kosten door aan jou via de aanbieder waar jij aangesloten bent. Door een provinciale subsidie verkrijg jij de aantrekkelijke “vermindering energiebelasting” als mindering op jouw jaarnota van de goedkoopste stroomleverancier Utrecht. Zoals je ziet: de prijzen van jouw stroompakket bereken je niet zo 123 zelf. Aan de hand van de stroomvergelijker kan jij de stroomtarieven van april 2024 à la minute vergelijken. Bekijk ook de mogelijkheden voor: energiecontract Lutten vergelijken.

goedkoopste stroom in utrecht

Wat zijn manieren om te besparen op stroom?

Er zijn tal van manieren om het verbruik van elektriciteit te reduceren. Een suggestie is “het huis verwarmen met kookwarmte” of zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden. Maatschappijen zoals Greenchoice en Huismerk Energie hebben praktische hulpmiddelen om bewuster om te gaan met jouw stroomverbruik (en gas). Zo weet je precies wanneer je wat gebruikt. Ga aan de slag met iedereen in huis en ga aan de slag met besparen op de energiekosten in Utrecht. Jouw “win” is niet uitsluitend een gunstige rekening van de energiemaatschappij. Dankzij een bewuste energieconsumptie draag je bij aan een beter milieu. Het merendeel van de energieleveranciers investeren flink in groene energie. Andere regio? Begin nu direct met goedkoopste stroom in Elburg afsluiten.

Groene stroom Utrecht
Het genereren van stroom wordt op diverse manieren gedaan. De meeste bedrijven kopen elektriciteit via windenergie en zonneparken. Innovatief: er is ook een optie voor zelf stroom opwekken. De beste optie is het installeren van zonnepanelen. Een andere optie is een warmtepomp kopen om helemaal afscheid te nemen van het dure gas. Wil je Groene stroom afsluiten in Utrecht? Klik dan op de milieuvriendelijke opties in onze zoekmachine. Je vergelijkt dan in een blik de meest groene organisaties (ook zakelijk).

Energieprijzen Utrecht vergelijken Vergelijk in 5 minuten de goedkoopste tarieven voor (groene) stroom en gas.