Goedkoopste stroom Groningen Ontdek de goedkoopste stroomleverancier en bespaar tot €275


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Nieuwsgierig naar de goedkoopste stroom van Groningen? In Nederland heb je de optie zelf een selectie te maken voor een energie-aanbieder. En over keuze heb je niet te klagen. Er zijn een enorm aantal spelers van gas en elektra. Steeds meer consumenten zoeken naar manieren om te besparen op energie. Onze specialist helpt jou hierbij. Door onze vergelijker vind je het antwoord op de vraag: wat is de goedkoopste energieleverancier in Groningen? Ook gaan we verder in op zaken als op welke manier kan ik stroom vergelijken? Check ook de actuele energiecontracten van juli 2024. Zet jij je in voor energie die duurzaam tot stand komt? Check dan snel alle tips over leveranciers van groene stroom in Groningen. Per slot van rekening streven alle huishoudens naar een gunstige energierekening. Verzamel met spoed onze nuttige adviezen om jouw stroomverbruik te verlagen.


Wat is de goedkoopste energieleverancier in Groningen

Wil jij overstappen naar de laagste stroomtarieven van Groningen? Er zijn meer dan 20 energiemaatschappijen. Dit varieert van Noordelijk Lokaal Duurzaam tot aan Essent: ieder met hun eigen contracten en voordelen. Een leverancier kiezen is best lastig. Het merendeel van de aanbieders van energie claimen de goedkoopste te zijn. De berekening daarvoor hangt af van jullie privé aspecten wensenlijstje in de provincie Groningen. Zaken als woonadres en het m3 gas en kWh stroom dat je gebruikt hebben invloed op de energielasten. Start dus gemakkelijk de stroomvergelijker, en check de goedkoopste stroomaanbieder en bespaar tot wel €120.

Alleen stroom

Heb jij al een warmtenet, biomassaketel, pelletkachel, zonneboiler of warmtepomp? Heb jij geen gasaansluiting meer? Louter elektriciteit is voor jou afdoende. Vul dan ook in dat je geen gas nodig hebt. Elektriciteit kost zo’n €0,22 per kWh. Verwerk jij 2100 kWh aan elektriciteit? Zodanige stroom aanbiedingen zijn al verkrijgbaar vanaf € 425.

Alleen gas

Reeds een gunstig elektriciteitscontract afgesloten? Puur geïnteresseerd in gas vergelijken? Druk hiervoor op “enkel gas”. Gas is behoorlijk aan de prijs. Een huishouden met 2 personen geeft al snel een bedrag uit van zo’n €1025. Het beste kan je kiezen voor een combi van gas en licht (check ook: HVC 3 jaar contract [maandjaar]).

Gas en stroom combineren

Een pakket met zowel gas als stroom is niet verplicht maar wel goedkoop. Dit is het resultaat van de overstapbonus (welkomstpremie) die je ontvangt bij energiepakketten. Het is verstandig om telkens een kort contract te nemen, max 1 jaar. Van stroom overstappen kan dan elk jaar, en natuurlijk 0verrast worden door goedkope energieprijzen en korting voor overstappers.

Hoe werkt stroom vergelijken?

Heb je een contract voor onbepaalde tijd (modelcontract)? Of loopt jouw energiecontract bijna af? Van energie overstappen is dan altijd interessant. Stroom vergelijken Groningen is in dat geval geen overbodige luxe. Overstappen van Allure Energie naar Greenchoice of Vandebron oversluiten naar NLE kan ieder jaar wel €180 schelen. Hoe werkt het? Onze experts hebben 4 stappen bedacht.

Persoonsgegevens (adres) invoeren

Energieprijzen worden gecalculeerd aan de hand van locatie en wat je verbruikt. Begin dus met jouw woonplaats (gemeente Groningen) en een schatting van stroom- en gas. Deze gegevens niet bij de hand? De stroomvergelijker kan dit aanvullen.

Wat voor contract wil je?

Filter op vaste en variabele tarieven, en maak een keuze voor de looptijd van het contract. Maak je zoekopdracht nog concreter (over bijv. groene energie). Belangrijk: ga altijd voor een 1 jarig contract met een interessante welkomstkorting.

Check de voordeligste contracten

Jij bekijkt nu alle aanbieders die rijmen met jouw eisen. Sorteer de resultaten op prijs: de goedkoopste stroomaanbieder als eerst. Eventueel kan jij bepaalde bedrijven uit Groningen “uitzetten”.

Doe het oversluiten zelf online

Goedkoopste stroomtarieven gevonden? Het energiepakket bestellen kan gemakkelijk thuis. De overstap is in maximaal 6 weken geactiveerd. De nieuwe energieleverancier neemt de overstap uit handen. Jij hoeft niets te doen en blijft altijd voorzien van stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Energiecontract vergelijken juli 2024

Waar het uiteindelijk om draait is uiteraard: welk energiecontract voldoet aan mijn situatie? Er valt te kiezen uit tientallen energiecontracten in Groningen. Op dit moment zijn alle vertrouwde energiemaatschappijen hier werkzaam (denk aan Vandebron). Maar ook energiebedrijven als Huismerk Energie zijn werkzaam in dit gebied. In onze tool achterhaal je binnen no-time en probleemloos het goedkoopste energie-abonnement dat overeenkomt met jouw stroomverbruik. Hierna ontdek je een lijstje met zeer interessante energiepakketten van juli 2024 in regio Groningen.

  • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
  • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
  • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
  • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
  • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
  • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
  • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd
  • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Goedkope stroomtarieven afsluiten?
Het is goed om te weten dat de kosten voor gas en stroom nimmer enkel het elektra-verbruik en m3 gasgebruik beslaan. Graag noemen we nog een tweetal kosten. Dan moet je denken aan de vaste leveringskosten (vastrecht). De kosten hiervan zijn verschillend per energieaanbieder, je moet denken aan bijvoorbeeld oversluitkosten, verwerking, slimme thermostaten en advies en andere kosten. Bovendien krijg je te maken met netbeheerkosten. Een plaatselijke netbeheerder (bijv. WML) legt deze kosten indirect bij jou neer via de aanbieder waar jij aangesloten bent. Via landelijke subsidies geldt er de aantrekkelijke “vermindering energiebelasting” als extra verlaging op jouw jaarafrekening van de goedkoopste stroomleverancier Groningen. Je ziet, de tarieven van zo’n stroompakket zijn niet heel eenvoudig. Via de gaslicht-vergelijker kun jij de huidige stroomtarieven van juli 2024 binnen no-time vergelijken. Misschien vind je dit ook relevant: energiecontract Huppel vergelijken.

goedkoopste stroom in groningen

Hoe kan jij zelf besparen op stroom?

Je kunt veel doen om het jaarlijkse elektriciteit verbruik te verlagen. Bijvoorbeeld “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” of zorg dat je koelkast goed sluit. Maatschappijen als Engie en HVC bieden speciale programma’s voor helderheid over jouw stroomverbruik (en gas). Zo weet je precies wanneer je wat gebruikt. Betrek het hele huishouden hierbij, en start direct met besparen op de energiekosten in Groningen. Je doelstelling is meer dan alleen een voordelige nota van de energieleverancier. Door het energieverbruik te minderen draag je bij aan een beter milieu. Bijna alle energie-aanbieders stimuleren groene energie. Op goedkoopstestroomvergelijken.nl bekijk je ook goedkoopste stroom in Pieterburen afsluiten.

Groene stroom Groningen
Stroom genereren is mogelijk via verschillende opties. De meeste energie-aanbieders kopen stroom via windparken en zonneweides. Tip van de expert: tegenwoordig kan men ook thuis elektriciteit genereren. Wat veel mensen doen is zonnepanelen plaatsen. Een andere optie is het plaatsen van zo’n warmtepomp voor een reductie in gasgebruik. Iets voor jou, Groene stroom afsluiten in Groningen? Gebruik dan de duurzame mogelijkheden in de vergelijker. Je ontdekt dan in een keer de meest groene leveranciers (ook zakelijk).

Energieprijzen Groningen vergelijken Vergelijk vandaag nog de goedkoopste tarieven voor stroom en gas.