Goedkoopste stroom Friesland Stap over naar de goedkoopste stroomleverancier en bespaar tot €115


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Zoek jij ook de goedkoopste stroom van Friesland? In ons land kiest iedereen zelf zijn of haar energie-aanbieder. En het aanbod is enorm! Je vindt meer dan 15 bedrijven waar je jouw gas en stroom kunt afnemen. Het is dus interessant om te kijken naar de voordeligste optie. Onze tool biedt hiervoor uitkomst. Middels onze vergelijker lees je direct meer over: wat is de goedkoopste energieleverancier in Friesland? Wat je hierbij kan helpen is het onderdeel hoe moet ik stroom vergelijken? Of bekijk de verschillende energiecontracten van april 2024. Hecht jij waarde aan duurzame energie? Spring dan meteen naar uitleg over leveranciers van groene stroom in Friesland. Uiteindelijk zoekt iedereen naar een goedkope nota van de energieleverancier. Verzamel als de bliksem onze bruikbare checklist om het stroomverbruik te minderen.


Wat is de goedkoopste energieleverancier in Friesland

Snel zoeken naar de laagste stroomtarieven van Friesland? Er zijn meer dan 20 energiemaatschappijen. Aanbieders als HVC tot bijv. Vandebron: unieke kosten en USP’s. De juiste kiezen valt niet mee. Genoeg leveranciers beweren dat ze ’t goedkoopst zijn. Of dit daadwerkelijk het geval is is afhankelijk van jullie privé aspecten wensenlijstje in de provincie Friesland. Vooral woonplaats en energieconsumptie hebben invloed op de energiekosten. Check dus direct onze energievergelijker, en vind de goedkoopste aanbieder van stroom met welkomstbonussen van wel €100.

Alleen stroom

Maak jij gebruik van een biomassaketel, pelletkachel, zonneboiler, warmtenet of warmtepomp? Consumeer jij helemaal geen gas meer? Enkel elektra is voor jouw situatie voldoende. Vul hiervoor in dat je geen gas nodig hebt. Elektriciteit is relatief goedkoop. Consumeer jij 2350 kWh elektriciteit? Overeenkomstige stroompakketten heb je al vanaf €435.

Alleen gas

Inmiddels al een voordelig elektriciteitscontract aangevraagd? Uitsluitend gas-deals vergelijken? Klik dan op “ik wil alleen gas”. Gas is duurder dan elektra. Een kleine familie (2 pers.) spendeert aan gas jaarlijks gemiddeld €950. Prijstechnisch kun je beter gaan voor een gas licht pakket (bekijk ook: overstapbonus Engie).

Gas en stroom combineren

Een pakket met zowel gas als stroom bespaart jou het meest. Dat is het effect van de hoge korting (welkomstpremie) die je krijgt bij gas- en stroomcontracten. Het is niet zo’n gek idee om alsmaar een 1 jarig contract te kiezen. Dan kan je jaarlijks van stroom overstappen, met als gevolg steevast genieten van goedkope energieprijzen en welkomstkortingen.

Hoe werkt stroom vergelijken?

Heb je een contract voor onbepaalde tijd (modelcontract)? Of is de einddatum van jouw energiecontract in zicht? Overstappen van energie is dan mogelijk. Stroom vergelijken Friesland is dan altijd een goed idee. Overstappen van Allure Energie naar Energiedirect.nl of Qwint oversluiten naar Oxxio kan jaarlijks eenvoudig €225 schelen. Denk je dat het ingewikkeld is? Volg de 4 stappen hieronder.

Voer je postcode en verbruik in

Energieprijzen worden gebaseerd op de opgegeven locatie & verbruik. Het begint dus met invoeren van jouw postcode, huisnummer (gemeente Friesland) en het geschatte verbruik. Heb je geen idee wat dit is? Onze stroomvergelijker geeft een voorzetje.

Voorkeuren doorgeven

Kies voor een variabel of juist het vaste tarief, en selecteer de looptijd van jouw contract. Specificeer je zoekopdracht (aangaande groene energie). Belangrijk: kies een 1 jarig contract met een royale korting.

Kies de goedkoopste contracten

Je vindt nu alle pakketten die matchen met je wensen. Sorteer de resultaten op prijs: de goedkoopste stroomaanbieder eerst. Daarbij kan jij bepaalde bedrijven uit Friesland “uitzetten”.

Doe de bestelling online

Goedkoopste stroomtarieven achterhaald? Het abonnement aanvragen kan gemakkelijk via internet. Overstappen van energie is binnen 5 a 6 weken afgehandeld. De nieuwe leverancier neemt de overstap uit handen. Je bent hiervoor niet verantwoordelijk en blijft altijd voorzien van stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Energiecontract vergelijken april 2024

De grote vraag is niets meer dan: welk energiecontract spoort met mijn situatie? Er bestaat een keuze uit tientallen energiecontracten in Friesland. Eigenlijk zijn alle erkende energiemaatschappijen aan te vragen (een voorbeeld is Eneco). En natuurlijk ook energiebedrijven zoals Innova Energie bieden hier hun service aan. Aan de hand van de energievergelijker ontdek je à la minute en moeiteloos het goedkoopste energie-abonnement dat klopt met jouw stroomverbruik. Onderstaand tref je een overzicht met diverse actuele energiepakketten van april 2024 in regio Friesland.

  • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
  • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
  • Eneco – HollandseWind en EcoGas
  • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
  • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
  • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
  • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
  • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas

Goedkope stroomtarieven afsluiten?
Het is goed om te weten dat de prijzen voor elektra & gas nimmer uitsluitend het elektra-verbruik of de m3 gas beslaan. Graag noemen we nog twee belangrijke factoren. Dit zijn ten eerste het vast leveringskostengedeelte (vastrecht). Dergelijke kosten fluctueren per maatschappij, en is bedoeld voor zaken als de activatiekosten, servicemedewerkers en overige kosten. Eveneens factureren ze nog netbeheerkosten. De netbeheerder actief in de regio (dit kan zijn Evides) verplaatst deze kosten naar jou via jouw energieleverancier. Vanuit de overheid ontvang je een zogenaamde “vermindering energiebelasting” als mindering op de jaarnota van de goedkoopste stroomleverancier Friesland. We kunnen concluderen: de tarieven van stroompakketten zijn best ingewikkeld opgebouwd. Door gebruik te maken van onze vergelijker kun je de stroomtarieven van april 2024 ogenblikkelijk vergelijken. Misschien vind je dit ook relevant: energiecontract Oudelande vergelijken.

goedkoopste stroom in friesland

Is het eenvoudig om te besparen op stroom?

Je leest hier simpele trucs om het verbruik van elektriciteit te stabiliseren. Denk aan: “alleen wassen met volle wasmachine” of niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee. Aanbieders zoals UnitedConsumers en Energieflex werken met nuttige applicaties om bewuster om te gaan met het dagelijkse stroom en gas gebruik. Zo zul je al snel minder energie gebruiken. Laat de hele familie meedoen, en ga aan de slag met besparen op de energiekosten in Friesland. Jouw “win” gaat verder dan een positieve rekening van de energieleverancier. Door de energieconsumptie te reduceren neem ook jij je verantwoordelijk voor een schonere wereld. De meeste energie-aanbieders stimuleren groene energie. Je treft hier ook uitgebreide info over goedkoopste stroom in Hoogerheide afsluiten.

Groene stroom Friesland
Het genereren van stroom is mogelijk via verschillende opties. De maatschappijen kopen stroom in via windenergie en zonneparken. Altijd slim: wat veel gedaan wordt is zelf energie opwekken. Denk aan zonnepanelen installeren. Wat je ook kan doen is de cv-ketel vervangen voor een warmtepomp om zo de gaskraan dicht te draaien. Wil je Groene stroom afsluiten in Friesland? Ga dan voor de “duurzame” opties in de vergelijker. Je ontdekt dan in een oogopslag de meest groene aanbieders (ook zakelijk).

Energieprijzen Friesland vergelijken Vergelijk zonder moeite de goedkoopste tarieven voor (groene) stroom en gas.