Goedkoopste stroom Drachten Vind de goedkoopste stroomleverancier en bespaar tot €170


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Kennismaken met de goedkoopste stroom van Drachten? Aangezien er veel concurrentie is bepaal je zelf jouw energie-aanbieder. En het aanbod is groot! Er zijn tientallen aanbieders waar je jouw gas en stroom kunt afnemen. Nederlanders zijn altijd op zoek naar manieren om te besparen op energie. Onze energievergelijker kan daarbij van pas komen. Middels de gaslicht vergelijker vind je het antwoord op de vraag: wat is de goedkoopste energieleverancier in Drachten? Wat je hierbij kan helpen is het onderdeel waar kunnen we stroom vergelijken? Of bekijk de verschillende energiecontracten van mei 2024. Streef jij naar duurzame energie? Bekijk dan zeker de toelichting op leveranciers van groene stroom in Drachten. Al met al kijken we allemaal uit naar een goedkope energienota. Gebruik daarom ook onze handige tips om je stroomverbruik te reduceren.


Wat is de goedkoopste energieleverancier in Drachten

Benieuwd naar de laagste stroomtarieven van Drachten? We onderscheiden 15 – 20 energie-aanbieders. Leveranciers als MAIN Energie tot aan Vrijopnaam: gekenmerkt door verschillen in pakketten en voordeeltjes. Een “goede” aanbieder selecteren is een hele opgave. Het merendeel van de bedrijven stellen zich op als goedkoopste aanbieder. Of dit daadwerkelijk het geval is wordt bepaald door je individuele behoeften in de provincie Friesland. Met name locatie en het m3 gas en kWh stroom dat je gebruikt bepalen de energierekening. Open dus à la minute de stroomvergelijker, en check de goedkoopste aanbieder van stroom met welkomstbonussen van wel €175.

Alleen stroom

Beschikken jullie reeds over een zonnepanelen, biomassaketel, warmtenet, pelletkachel of warmtepomp? Heb jij geen gasaansluiting meer? Enkel en alleen stroom is voor jou genoeg. Vul dus in dat je geen gas nodig hebt. Elektriciteit is in Nederland voordelig. Gebruik jij 2325 (kWh) elektriciteit? Dergelijke stroomdeals kosten op jaarbasis ongeveer €465.

Alleen gas

Heb je al een goedkoop elektriciteitscontract geregeld? Ben je op zoek naar gas vergelijken? Ga dan voor “enkel gas”. Gas is duurder dan elektra. Een woning met 2 bewoners betaalt voor gas al gauw €925. Het goedkoopst is een gas licht contract (bezoek ook: overstappen Stedin).

Gas en stroom combineren

Een gecombineerd gas- en stroomcontract is altijd het goedkoopste. Dit komt door de nieuwe klanten korting (welkomstpremie) die je krijgt bij stroom- en gascontracten. Het is niet zo’n gek idee om altijd een korte termijn (1 jaar) abonnement af te sluiten. Zo kan je elke 12 maanden overstappen van stroom, en hierdoor steeds genieten van goedkope energieprijzen en welkomstbonussen.

Hoe werkt stroom vergelijken?

Heb je een contract voor onbepaalde tijd (modelcontract)? Verloopt je abonnement binnen een paar weken? Dan mag je overstappen van energie. Stroom vergelijken Drachten is een eenvoudige manier om geld te besparen. Overstappen van E.ON naar Greenchoice of Vrijopnaam oversluiten naar Qurrent kan ieder jaar +/- €100 opleveren. Is dat moeilijk? Ga aan de slag met de vier stappen hieronder.

Postcode + verbruik invullen

Energieprijzen worden samengesteld op basis van de verbruikte stroom/gas en postcode. Start dus met de postcode (gemeente Smallingerland) en het geschatte aantal kWh en M3. Deze gegevens niet bij de hand? Onze stroomvergelijker geeft een voorzetje.

Specificeer jouw wensen

Kies voor een vast of variabel tarief, en maak een keuze voor de looptijd van het contract. Geef aan wat je belangrijk vindt (zoals groene energie). Niet vergeten: selecteer zo’n kortlopend contract met een royale welkomstkorting.

Spot de voordeligste pakketten

Je ziet nu alle contracten die aansluiten bij jouw eisen. Sorteer de resultaten op prijs: de goedkoopste stroomaanbieder eerst. Ook kun je specifieke aanbieders uit Friesland achterwege laten.

Regel het oversluiten zelf online

Goedkoopste stroomtarieven ontdekt? Het pakket aanvragen kan nu zelf online. Overstappen van energie is binnen een paar weken verwerkt. Jouw toekomstige maatschappij regelt al het papierwerk. Je bent hiervoor niet verantwoordelijk en de stroom blijft altijd geactiveerd.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Energiecontract vergelijken mei 2024

De grote vraag is uiteindelijk: welk energiecontract sluit aan bij mijn ideaalplaatje? Je hebt de keuze uit een aantal energiecontracten in Drachten. Eigenlijk zijn alle bekende energiemaatschappijen hier werkzaam (onder andere Energiedirect.nl). Echter ook energiebedrijven als Huismerk Energie kan je aanvragen. Aan de hand van de energievergelijker ontdek je snel en super gemakkelijk het goedkoopste energie-abonnement dat klopt met jouw stroomverbruik. Verderop check je een lijstje met de veel bestelde energiepakketten van mei 2024 in regio Smallingerland.

  • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
  • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
  • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
  • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
  • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
  • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
  • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar
  • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel

Goedkope stroomtarieven afsluiten?
Vergeet niet dat de prijzen voor stroom en gas nimmer enkel de kWh prijs voor elektra en m3 gasgebruik zijn. We onderscheiden nog verschillende additionele kosten. In de basis is dat het vast leveringskostengedeelte (vastrecht). Dergelijke kosten verschillen per energieaanbieder, je moet denken aan bijvoorbeeld de administratieve kosten, service en meer van dit soort zaken. Ten tweede factureren ze nog netbeheerkosten. De verantwoordelijke netbeheerder (bijvoorbeeld WML) verplaatst deze kosten naar jou via de energiemaatschappij. Landelijk gezien verreken jij een zogeheten “vermindering energiebelasting” als voordeeltje op jouw jaarafrekening van de goedkoopste stroomleverancier Drachten. Je ziet, de prijzen van jouw stroompakket zijn niet altijd even transparant. Door gebruik te maken van de energievergelijker kun jij de huidige stroomtarieven van mei 2024 ogenblikkelijk vergelijken. Zoek ook naar energiecontract Uitgeest vergelijken.

goedkoopste stroom in drachten

Kan ik gemakkelijk besparen op stroom?

Er zijn veel mogelijkheden om het gebruik van elektriciteit te verminderen. Denk aan: “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” of kies voor een hotfill-wasmachine. Leveranciers als Oxxio en Innova Energie werken met verhelderende programma’s om een gevoel te krijgen bij jouw stroomverbruik (en gas). Dit zorgt voor een stukje bewustwording. Ga aan de slag met iedereen in huis en je kunt besparen op de energiekosten in Drachten. Je doelstelling is meer dan alleen een gunstigere rekening van de energiemaatschappij. Dankzij een bewuste energieconsumptie draag je bij aan minder CO-2 uitstoot. De meeste energiebedrijven stimuleren groene energie. Op goedkoopstestroomvergelijken.nl bekijk je ook goedkoopste stroom in Nieuw-Schoonebeek afsluiten.

Groene stroom Drachten
Stroomopwekking kan op allerlei manieren. Steeds meer energie-aanbieders genereren elektriciteit via zonnepanelen of een eigen windmolen. Innovatief: er is ook een optie voor zelf elektriciteit genereren. De beste investering is zonnepanelen nemen. Wat je ook kan doen is het plaatsen van zo’n warmtepomp om zo de gaskraan dicht te draaien. Heb je wel interesse in Groene stroom afsluiten in Drachten? Klik dan op de milieuvriendelijke opties in onze zoekmachine. Je ziet dan in een keer alle “groene” aanbieders (ook zakelijk).

Energieprijzen Drachten vergelijken Vergelijk zonder problemen de goedkoopste tarieven voor gas en stroom.